+4 / 0755 024 599 sau +4 / 0749 117 486 office@corobana.com

Studii de caz

Culegem principii și lecții valoroase din cazuri soluționate pe rolul instanțelor naționale, în care am asigurat reprezentarea uneia dintre părți. Respectând confidențialitatea părților implicate în cauzele pe care le analizăm și fără a pretinde că soluțiile sunt general valabile, în această secțiune veți găsi exemple de cazuri reale în care evidențiem modul în care instanța a interpretat un text de lege și cum poate fi argumentat un punct de vedere pentru a obține o soluție favorabilă.
Anularea executării silite pentru Perimare

Anularea executării silite pentru Perimare

Instanța a anulat executarea silită pentru că dosarul de executare silită a fost lăsat de bancă în nelucrare mai mult de 6 luni. Prin Sentința Civilă nr. 2082/04.04.2018, Judecătoria Drobeta-Turnu Severin a admis contestația la executare și a anulat toate actele de executare realizate după intervenirea perimării.

Valabilitatea actelor semnate de Președintele unei Asociații în materia Dreptului Muncii

Valabilitatea actelor semnate de Președintele unei Asociații în materia Dreptului Muncii

Instanța a stabilit că o Asociație este obligată să respecte actele încheiate de Președintele acesteia prin care se majorează salariul unui angajat, precum și faptul că Președintele este reprezentantul legal al unei Asociații și că singura procedură prin care acest lucru se poate modifica este înregistrarea unei noi forme a Actului Constitutiv și a Statutului la Judecătorie.

Emiterea unui ordin de protecție pentru violențe psihice

Emiterea unui ordin de protecție pentru violențe psihice

Hotărârea de admitere a cererii pentru emiterea unui ordin de protecție este importantă pentru că dă câștig de cauză reclamantei în situația în care nu exista violență fizică, ci doar violență verbală, fapt cu atât mai greu de dovedit pentru că nu se poate furniza un document oficial (așa cum este un certificat medico-legal în cazul violenței fizice).